Fysio- en manuele therapie Lagerwey- van Dartel

Algemene fysiotherapie is een vakgebied waarbij in geval van klachten aan het beweging- of houdingsapparaat de fysiotherapeut u kan begeleiden. Het gaat hierbij om functiestoornissen aan pezen, spieren of gewrichten, maar ook aandoeningen aan organen, zoals hart, longen of het zenuwstelsel. Voorbeelden van deze aandoeningen zijn: nek-, rug-, en knieklachten, peesontstekingen, klachten als gevolg van artrose, diabetes, COPD, beroerte of hartinfarct. De oorzaken voor het ontstaan van de klachten is divers: een verkeerde beweging tijdens het sporten, werk of in het dagelijks leven. Verder de lichamelijke gevolgen van stress, een ongeluk, ziekte of veroudering van het lichaam.


Fysiotherapie Lagerwey/ van Dartel is gespecialiseerd in het behandelen van:
- Nek- schouder en armklachten volgens NSA methode ( Stefan Lagerwey is geregistreerd in het NSA-register
- Rugklachten
- Hoofdpijnklachten volgens methode Dean Watson Headache
- (sport-) revalidatie
- Triggerpoints middels dry needling
- Medical Taping Concept
- Shockwave

Manuele therapie:

De manueel therapeut is gespecialiseerd in de functie van het bewegingsapparaat. Onder het bewegingsapparaat verstaan we de wervelkolom en de gewrichten die in armen en benen aanwezig zijn. Soms is de juiste balans in het lichaam verstoord, waardoor gewrichten niet goed meer functioneren of overbelast raken. Er ontstaan dan pijnklachten, De pijn kan lokaal (op de plaats waar de disbalans zich bevindt) voelbaar zijn. In andere gevallen ontstaat pijn op een andere plaats dan waar het daadwerkelijke bewegingsprobleem zich bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld uitstralende pijn in je been voelen, terwijl de oorzaak van de pijn zich in de lage rug bevindt (referred pain). De manueel therapeut is specialist in het onderzoek, herstel én het in de toekomst voorkomen van de klachten die voortkomen uit de verstoorde balans van wervelkolom en gewrichten in armen en benen.


Wanneer manuele therapie
- Bij hoofdpijn, nekpijn of slechte beweeglijkheid van de wervelkolom
- Bij klachten aan schouder of nek die uitstralen naar de armen
- Borstpijn en ribpijn (klachten in het bovenste deel van de rug)
- Heupartrose
- Lage rugklachten of uitstralende pijn in de benen
- Sommige vormen van duizeligheid die ontstaan vanuit de nek
-andere gewrichtsklachten zoals stijve schouder

Behandeling door de manueel therapeut
De manueel therapeuten van Fysiotherapie Lagerwey/van Dartel gaan zeer gericht te werk. Met onderzoekstechnieken wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Soms gebruikt de manueel therapeut speciale technieken om uw beweeglijkheid te verbeteren. Dit worden manipulaties genoemd. Daarnaast geeft de manueel therapeut u advies en werkt met u aan herstel zodat de balans in uw bewegingsapparaat wordt hersteld.

Fysiotherapiepraktijk 
Lagerwey- van Dartel

Molenstraat 60-62
6721 WP Bennekom
tel.  0318 - 41 63 79
fax. 0318 - 56 59 15
info@fysiotherapiebennekom.nl